BeerMate voegt leeftijdscontrole toe aan bier machines

BeerMate past half-page scantechniek in combinatie met NFC en leeftijdsschatting toe voor adequate leeftijdscontrole op haar machines.

Unattended leeftijdscontrole bij verkoop alcohol

Leeftijdsschatting in combinatie met leeftijdscontrole aan de hand van identiteitsbewijzen geïntegreerd in bier machines

BeerMate is de bar van de toekomst!

BeerMate is een geautomatiseerde selfservice bar. De bier machines kunnen bier tappen en verkopen zonder barpersoneel.

De machines worden ingezet op festivals, in voetbalstadions en bij cateraars waar de bezoekers zelf hun bier kunnen kopen en afrekenen.

Voor de wettelijk benodigde leeftijdscontrole bij verkoop van bier, in tal van landen, heeft BeerMate een leeftijdscontrole oplossing, bestaande uit hard- en software van Agechecker, geïntegreerd.

Tevens wordt dit uitgebreid met leeftijdsschatting oplossingen om nog meer de wachtrijen te voorkomen, wat de snelheid ten goede komt.

Half-Page scan techniek toegepast

Na uitgebreide testen in de praktijk is gekozen voor de Half-Page techniek om de MRZ van de identiteitsbewijzen te lezen en deze door uitlezing van de NFC Chip extra te controleren en te verifiëren.

Hiermee is de leeftijdscontrole oplossing in tal van landen inzetbaar en kunnen ook de moderne Nederlandse rijbewijzen verwerkt worden.

Met de combinatie van deze techniek met leeftijdsschatting, wordt het ook mogelijk om extra controles in te bouwen, waaronder vergelijk pasfoto met “live” gezicht van de koper.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over onze geïntegreerde oplossingen geheel vrijblijvend contact met ons op.