Leeftijdsschatting in stroomversnelling na Sandbox-proef

Het Britse Departement voor Digitaal, Cultuur, Media en Sport publiceerde eind 2022 zijn bevindingen van de sandbox-proef op regelgevingsgebied.

Van onze partner ITL

Grote belangstelling voor leeftijdsschatting bij verkoop in retail

De algemene indicatie van de sandbox-pilot en de acceptatie van technologie voor leeftijdsschatting suggereert dat er grote belangstelling is voor dergelijke technologie.

De leeftijdsschatting technologie van ITL in actie

Tijdens de proef werd de leeftijd van alle klanten gecontroleerd met behulp van onze leeftijdsschatting technologie. Onze zelfstandige hardware-eenheid beoordeelde de leeftijd van een klant aan de hand van hun gelaatstrekken.

Het apparaat laat de kassamedewerker duidelijk zien of een extra ID-controle wordt aanbevolen. De LED wordt groen als de persoon voor de camera 25 jaar of ouder is en rood als de leeftijd van de persoon naar schatting jonger is dan 25 jaar, wat de kassamedewerker ertoe aanzet om zijn identiteitsbewijs te controleren.

Het is ontworpen als een gids voor de kassamedewerker om detailhandelaren te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen in dit cruciale besluitvormingsproces.

Een ander voordeel is dat er geen afbeeldingen of gegevens worden opgeslagen en dat de oplossing AVG-gecertificeerd is door Age Check Certification Scheme (ACCS).

Tevens behoren koppelingen met fysieke leeftijdscanners en onze leeftijdscontrole oplossingen, aan de hand van identiteitsbewijzen, tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de leeftijdsschatting oplossing in combinatie met leeftijdscontrole contact met ons op.