VTSS rolt IDA-200 Swiss uit bij de tankstations in Zwitserland

Het Verband Tankstellenshops Schweiz levert aan haar aangesloten leden de IDA-200 stand-alone leeftijdscanner voor leeftijdscontrole.

Van onze partner ScanID

Vooruitlopend op de aanstaande wetswijzigingen in Zwitserland zet de VTSS de IDA-200 Standalone Leeftijdscanner in

De nieuwe IDA-200 Swiss stand-alone leeftijdscanner is de opvolger van de succesvolle AVD-525 welke de afgelopen jaren door tal van organisaties in Zwitserland werd ingezet voor leeftijdscontrole doeleinden bij tankstations, evenementen, festivals en horeca.

Wetgeving

Over het algemeen hanteert men in Zwitserland twee leeftijdsgrenzen, 16 en 18, voor leeftijdsgebonden producten waaronder alcohol en tabak.

De laatste tijd gaan steeds meer Kanton’s over tot een enkele leeftijdsgrens van 18 jaar. En zijn steeds meer organisaties in Zwitserland bezig met de “Jugendschutz”.

De nieuwe IDA-200 ondersteund zowel een enkele als een dubbele leeftijdsgrens en wordt geleverd met configuratie software om deze in te stellen.

Aan de hand van de ingestelde leeftijdsgrens geeft de IDA-200 via optische LED’s en geluidsignalen de leeftijd weer, waarbij rood is jonger dan 16, geel is 16 of 17 jaar en groen is 18 jaar of ouder.

Alleen geschikt voor MRZ

De nieuwe IDA-200 ondersteunt alle identiteitsbewijzen die voorzien zijn van een MRZ (Machine Readable Zone) en welke voldoen aan de internationale ICAO-9303 standaard.

Daarnaast ondersteund de IDA-200 ook de Zwitserse rijbewijzen welke voorzien zijn van een zogenaamde “near icao” MRZ.

Meer informatie

De nieuwe IDA-200 kan eventueel ook in andere landen gebruikt worden voor leeftijdscontrole aan de hand van ID Kaarten, paspoorten en verblijfsvergunningen. Echter is de IDA-200 niet geschikt voor de Nederlandse rijbewijzen.

Neem voor meer informatie over de IDA-200 contact met ons op.